Tommy med sølv i U15 klassen

Er du interessert i begynne trene judo?

Judo er en flott sport for deg som nsker :

* komme i form,
* oppn smidighet
* f kt styrke
* bedre kondisjon
* strre kroppsbeherskelse

Klikk p bilete for full storleik

Judo er et fantastisk alternativ til deg som vurderer aerobic, spinning, step eller lignende.
Judo gir/krever i frste omgang stor anaerob kapasitet. De som har drevet litt intervalltrening vet at dette er noe som gir god respons i forhold til kt kondisjon, og som gjr at en merker framgangen veldig raskt.

Hva er judo?

Judo er en japansk kampidrett og bestr av kast og kontrollteknikker. Utvere over 16 r lrer ogs armbend og kvelinger.

Judo er verdens 7. strste idrett med over 16 millioner utvere p verdensbasis og har vrt OL- gren siden 1964. Judo gir variert trening med balanse, koordinasjon, smidighet, bevegelighet og styrke.

Det er lite skader, selv om det er en fullkontakt kampidrett. Judo er effektivt som selvforsvar, men frst nr man selv blir angrepet.

Historikk

Judo har sitt utspring i stor grad fra jiujitsu (eller ju-jutsu) som trolig ble introdusert i Japan av kineserne, og senere videreutviklet av japanerne. Historisk materiale viser at teknikker beslektet med jiujitsu oppsto som en form for ubevpnet kamp som hadde til hensikt uskadeliggjre eller til og med drepe en motstander. Det fantes mange forskjellige stilarter eller skoler, og de gamle jiujitsu mesterne gjorde alt de kunne for at deres lre ble almen kunnskap. De forskjellige lrerne lrte ofte bort sine teknikker til utvalgte elever under ed om at de mtte forbli hemmelige. Generelt kan man si at jiujitsu er en lre om angrep og forsvar, for det meste uten vpen, mot en bevpnet eller ubevpnet motstander. De kampteknikkene som ble utviklet gikk i hovedsak ut p utnytte fiendens angrep til egen fordel.

Systematisk jiujitsutrening begynte ikke ta form fr p siste halvdel av 1500-tallet, og de forskjellig jiujitsu skolene oppsto i tidsrommet fra ca. 1600 og fram til begynnelsen av 1800-tallet. Det var hovedsakelig krigerklassen, samuraiene som trente jiujitsu og andre krigskunster. De var maktfaktorene bak de forskjellige smkongene i fydaltidens Japan. Da fydalsamfunnet i lpet av det 19. rhundret gikk i opplsning mistet jiujitsu i stor grad sin posisjon. Grunnleggelsen av en sterk sentral regjering etter vestlig mnster betydde at den gamle krigerklassen totalt mistet sin innflytelse, mange skoler ble nedlagt, og de gamle krigskunstene sto faktisk en stund i fare for d ut.

Mens mange jiujitsu-lrere var bekymret for den manglende oppslutningen, var det en man som i spesielle jiujitsu-teknikker s muligheten til utvikle en sport. Han inns at tidene hadde forandret seg, og at det ikke lenger var behov for en krigs-kunst i tradisjonell forstand. Samtidig var det viktig at rhundrers kunnskaper ikke gikk tapt. Jigoro Kano, som vi i dag kjenner som grunnleggeren av judo, startet skolen sin, Kodokan i Tokyo i 1882. Kano hadde studert under flere store jiujitsu-mestere. N fortsatte han studere de forskjellige jiujitsu-skolenes egenart og styrke, og gjennom en periode p mange r bearbeidet og forbedret han teknikker og metoder, trakk det beste ut av hver skole. Og bygget etterhvert opp sitt eget system. Han ville opphye og utvikle kunsten - 'jitsu' til et ideal eller prinsipp - 'do'. Jigoro Kanos system fikk derfor navnet Kodokan Judo. Kano forandret eller fjernet farlige eller drlige teknikker, og han beviste snart at judo var jiujitsu overlegen i konkurranser. Sporten ble raskt populr i Japan og ved begynnelsen av dette rhundret spredte den seg videre til USA og Europa. Judoens utbredelse og popularitet har sen bare kt. I dag er judo vel etablert som olympisk idrett (fra 1964), og praktiseres av rundt 16 millioner mennesker verden over.

13.04.2018
LUGI Judo eventer 2018 oppdatert
Sjekk ut de siste oppdateringene her
14.02.2018
Innkalling til rsmte
Innkaller med dette til rsmte for JKS den 20. mars 2018. Se innkallingen HER.

Saksdokumentene blir gjort tilgjengelige for alle medlemmer senest 1 uke fr rsmtet.
13.02.2018
Vinterferiekampanje hos Proffsport
Proffsport har n 25% rabatt hele vinterferien! Benytt denne muligheten til bestille klubbty med Judoklubb Stord logo n.

Dere finner sortimentet HER og bestiller selv.

Lp og kjp!